DE TUIN VAN MARC & GABY


Achelmansstraat 76
3990 Wijchmaal – Peer
Tel. +32 (0)11 632843


gabyvandijck@gmail.com
www.claessenvandijcktuinen.be

DE TUIN VAN MARC EN GABY

Open tuin 2024


Zaterdag 18 mei van 10 tot 21u

Zondag 19 mei van 10 tot 18u

Maandag 20 mei van 10 tot 18u

Zaterdag 25mei van 10 tot 21u

Zondag 26 mei van 10 tot 18u


Zaterdag 1 juni van 10 tot 21u

Zondag 2 juni van 10 tot 18u

Zaterdag 8 juni van 10 tot 21u

Zondag 9 juni van 10 tot 18u


Inkom: 3 euro inclusief expo atelier.

Groepen welkom na afspraak: 8,5 euro inclusief rondleiding, koffie/thee en zelfgebakken taart.Wegbeschrijving.

Vanuit Hasselt: richting Eindhoven: afslag richting Peer nemen . Op de weg Hechtel - Peer in bebouwde kom Wijchmaal vlak na ….boven de weg geel-zwart gemarkeerde voetgangersoversteekplaats rechts de Achelmansstraat volgen tot schuine viersprong met wit kapelletje; dan pijltjes Atelier volgen (nog ongeveer 2 km  
Vanuit het Noorden
: richting Hasselt volgen, dan afslag Peer nemen ; onderaan bij Prijzenenklopper' links richting Peer nemen. 
Op de weg Hechtel - Peer : zie hierboven 
Vanuit het Oosten : in Peer richting Hechtel volgen. Op de weg Peer - Hechtel in bebouwde kom Wijchmaal, vlak voor …boven de weg geel-zwart gemarkeerde voetgangersoversteekplaats links de Achelmansstraat inrijden; 1 km blijven volgen tot schuine viersprong met wit kapelletje; vanaf daar pijltjes Atelier volgen (nog ongeveer 2 km)


CONTACTEER MARC & GABY

De tuin


De tuin, 50 are groot, is gelegen rond een langgevelhoeve in een landelijke omgeving
De natuurlijke omkadering en de mooie vergezichten waren van grote invloed op het ontwerp van deze tuin, gemaakt door de eigenaars zelf, beiden Tuin-en Landschapsarchitecten. 
De duidelijk vormgegeven basisstructuur en ruimte-indeling vloeide voort uit de lange dominante lijnen van gebouw en terrein. Hierdoor ontstonden evenwijdige en daarop weer loodrechte assen. 
Begroeide muren, hagen, gevlochten wanden en klimopwanden zorgen voor het ontstaan van de verschillende buitenruimtes, waardoor een wandeling door de tuin heel afwisselend wordt. Vanuit ieder venster van de woning geeft dit steeds een ander plaatje. 
De talrijke ruimtes met hun eigen sfeer, roepen verschillende stemmingen op: die van rust in de japans aandoende voortuin van het vlechtatelier, waar organisch geschoren vormen van buxus, taxus en beuk proberen te wedijveren met grote natuurkeien; dan weer van verfrissing tussen de voorjaarsbloeiers onder de hoge bomen langs het opritgedeelte;iets verder kleurig en geurig tussen de blauw /paars bloeiende planten in een behaaglijkomtuinde ruimte; dan weer landelijk in de boomgaard met kleinvee en de omhaagde groentetuin , of een gevoel van intimiteit op de besloten binnenkoer met beplanting in de wit-groen-gele tinten; of huiselijk verpozend op de verschillende gezellige terrasjes rond de woning, meeverhuizend met de zon en de wind, genietend van de verschillende vergezichten op het omliggende landschap met de rustig grazende koeien aan de omheining, om dan weer verwonderend het leven in en rond een grote vijver waar te nemen. 
Om ten slotte met de passende woorden van Marc Demesmaeker in het boek Droomtuinen 2' te eindigen: een niet afgeborstelde tuin met een doordachte nonchalance waar het aangenaam vertoeven is. U bent van harte welkom.