De Goede Gaard

 

Obbichterstraat 23

6129 AR Urmond

Nederland

 

www.degoedegaard.nl

www.zuidlimburgsedroomtuinen.nl

De Goede Gaard

Open tuin 2024

U bent van harte welkom.

Vanaf 18 mei tot en met 29 september is onze tuin te bezoeken.

Zaterdag van 15u tot 18u.

Zondag van 15u tot 18u.


Inkom: vrije gift

Groepen: op afspraak

 Wegbeschrijving.

Zie website: www.zuidlimburgsedroomtuinen.nl


Foto's van de tuin:

Zie website: : www.degoedegaard.nl

De tuin

 

De Goede Gaard is een tuin die barst van de energie en passie. De tuin is bijna 9000m2 en door een enorme verscheidenheid aan bloemen in de borders, de moestuin, de meanderende graspaadjes en het prachtige uitzicht over de Maas, een lust voor het oog en voeding voor de ziel. Er is ruime gelegenheid om vanaf een stoel, of een van de vele bankjes, te genieten van deze tuin en alle schoonheid die de natuur hier te bieden heeft.


Het kunstenaarsechtpaar Babke Moelee & Frans van Straaten wonen en werken sinds 2017 in en aan de boerderij en de tuin. Zij hebben een schapenweide omgetoverd tot een zeer bijzondere plek. Intuïtief en vanuit hun kunstenaarsvisie zoeken zij naar harmonie tussen vormen, kleuren, rust en ruimte. De tuin bestaat volledig uit slingerende graspaden langs enorme borders die zijn ingeplant met een mix van vaste planten, grassen, bollen en eenjarigen. Langs de randen van het geheel zijn honderden bomen en struiken geplaatst. In de keuze van de beplanting is altijd gezocht naar een meerwaarde voor vogels, hommels, bijen, vlinders, andere insecten en kleine zoogdieren.


In het midden van de tuin siert een prachtige, volledig biologische moestuin het geheel. Deze is door een eigenzinnig systeem, waar verschillende systemen door elkaar worden toegepast, een waar lusthof.