Grakes Heredij

Valentin Wijnen

 

Kommenstraat 2

3730 Hoeselt

België

Tel + 32 (0) 89 41 79 08

 

valentinwijnen@yahoo.co.uk

www.grakesheredij.be

GRAKES HEREDIJ

Open tuin 2024

Zondag 29 september

Zondag 6 oktober


Telkens van 10 tot 18u 


Inkom € 2, voor Natuurpunt en het Kinderkankerfonds.

Groepen na afspraak welkom (3 euro pp., koffie, thee en koek inbegrepen). De integrale opbrengst gaat naar de twee goede doelen.

 

Wegbeschrijving.

 

Gemakkelijk bereikbaar via de gewestweg Bilzen- Tongeren, vlakbij de verkeerslichten in het centrum.  Inslaan aan frituur 'Maurice',. Dit is de St-Jozefsstraat. Meteen eerste straat links is de Kommenstraat.

De tuin

 

'Grakes Heredij' is de tuin van Valentin en Melanie Wijnen- Schilperoord. Dit is een heel aparte, intieme tuin.  Al is de oppervlakte niet groot (11 are), toch is deze Engelse tuin rijk aan bijzondere planten en tuinarchitectuur. De tuin is ingedeeld in tuinkamers en telt talrijke idyllische zithoekjes, eye-catchers en doorkijkjes. Je vindt er een blauw-roze tuin met borders ton- sur -ton, een witte tuin, een leuke, decoratieve potager (groententuintje), een vijver, een boshoekje met een sfeervol kippenhok met Faverolles, een binnenkoer met citrussen en schaduwplanten en een kleine collectie bonsai.

Gezellige terrasjes en een bijzonder mooie, zelfgesmede ijzeren serre kruiden het smaakvolle geheel af!


Je vindt in deze tuin vele nieuwe vaste planten. De tuin is een 25-tal jaren oud en geleidelijk aan naar eigen ontwerp en smaak aangelegd. 'Grakes Heredij' is voor het eerst open in het najaar omwille van de nieuwe creatie van een herfstborder met talrijke asters.


 'Heredij' staat voor een dialectisch Hoeselts woord dat verwijst naar een paradijsje, een goed verzorgde tuin. 'Grake' is de koosnaam van grootvader 'Gerard', die het oorspronkelijke huis nog bouwde.