Grakes Heredij (be)

De tuin

‘Grakes Heredij’ is de tuin van Valentin en Melanie Wijnen- Schilperoord. Dit is een heel aparte, intieme tuin. Al is de oppervlakte niet groot (11 are), toch is deze Engelse tuin rijk aan bijzondere planten en tuinarchitectuur. De tuin is ingedeeld in tuinkamers en telt talrijke idyllische zithoekjes, eye-catchers en doorkijkjes. Je vindt er een blauw-roze tuin met borders ton- sur -ton, een witte tuin, een leuke, decoratieve potager (groententuintje), een boshoekje met een sfeervol kippenhok met Faverolles, een binnenkoer met collectie citrussen .
Gezellige terrasjes en een bijzonder mooie, zelfgesmede ijzeren serre kruiden het smaakvolle geheel af!
Je vindt in deze tuin vele nieuwe vaste planten. De tuin is een 20-tal jaren oud en geleidelijk aan naar eigen ontwerp en smaak aangelegd. ‘Grakes Heredij’ is voor het eerst open einde september omwille van de nieuwe creatie van een herfstborder met talrijke asters. ‘Heredij’ staat voor een dialectisch Hoeselts woord dat verwijst naar een paradijsje, een goed verzorgde tuin. ‘Grake’ is de koosnaam van grootvader ‘Gerard’, die het oorspronkelijke huis nog bouwde.

Info tuin

Kommenstraat
3730 Hoeselt
België

Tel + 32 (0) 89 41 79 08

valentinwijnen @yahoo.co.uk
www.grakesheredij.be

Open tuin 2022

Zondag 25 september 10.00 – 18.00

Zondag 2 oktober 10.00 – 18.00

Inkom € 2, voor een goed doel.

Groepen na afspraak welkom (3 euro pp., koffie, thee en koek inbegrepen). De integrale opbrengst gaat naar een goed doel.

Grakes1
Grakes2
Grakes3
Grakes4